Tisztelt Szülő!

A járvány után azt hittük, már nem lehet rosszabb a helyzet. A szomszédunkban kitört háború és hazánk gazdasági állapota azonban ránk cáfolt. A rekord léptékű infláció, az élelmiszerárak brutális emelkedése minden családnak komoly kihívást jelent. És bár a kormány még a korábbiaknál is jobban sanyargatja városunkat, mi kötelességünknek tartjuk, hogy segítsünk a szegedi családoknak. Ezért tovább növeltük, még jobban megerősítettük az országban egyedülálló szociális hálónkat. Mert meggyőződésünk, hogy minél nagyobb a baj, annál inkább szükség van a segítségre.

Szeged válságálló gazdaságának és összetartó közösségének köszönhetően

idén a korábbi 10 ezer helyett 15 ezer forinttal segítjük az általános iskolás gyerekek tanévkezdését.

A támogatásra minden szegedi gyermek jogosult, ahol a család egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a nettó 390 ezer forintot.

Kérem, hogy a beiskolázási támogatás iránti kérelmet szeptember 15-ig nyújtsa be online vagy papíron! Ha van ügyfélkapus regisztrációja, a  www.szegedvaros.hu oldalon a „beiskolázási támogatás” elnevezésű elektronikus űrlapot kell kitölteni és beadni. Ha papír alapon szeretné igényét benyújtani, a letölthető  dokumentumot töltse ki és postai úton, vagy személyesen juttassa el Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Iroda ügyfélszolgálatára (Szeged, Széchenyi tér 11.)

Sok sikert, örömöt, jó egészséget kívánok gyermekének és családjának is az új tanévben!

Üdvözlettel:
Botka László
Szeged polgármestere

Megosztás: