Balatonkenesei Gyermek- és Ifjúsági Tábor - 2007. 4. turnus

Image
Image - Image
A szegedi gyermekek nyaraltatása július 29-én a negyedik turnussal folytatódott. A megszokott útvonalon (Szeged-Kiskunmajsa-Soltvadkert-Kisköros-Solt-Dunaföldvár-Simontornya-Enying-Balatonkenese) 4 óra elteltével érkezett meg 96 felso tagozatos táborozó a gyermek- és ifjúsági táborba.

Sajnos az idojárás már nem kényeztette el a résztvevoket, de azért módjukban volt fürdeni, napozni és a strand nyújtotta sport- és szórakozási lehetoségeket igénybe venni.

A tábor vezetoje és a felügyelo pedagógusok - egy kivétellel - azonosak voltak a harmadik turnus vezetojével és pedagógusaival, így a programok is hasonlóan alakultak..

A turnus résztvevoi többször is lecsúzhattak a balatonfuzfoi bobpályán, Balatonfüredre utaztak vonattal, ahol megérkezésüket követoen átszálltak a liliputi kisvonatra, amellyel felmentek a Lóczy barlanghoz. Image

Image - Image
A barlang megtekintése után a Jókay kilátóhoz való séta következett, ahol a táj nyújtotta látványban gyönyörködhettek.. Hazaindulás elott a gyerekek a füredi bazársoron költhették zsebpénzüket ajándékokra.

A tábor területén változatos programok biztosították a táborozók tartalmas idotöltését. Sor- és ügyességi versenyeken, sportversenyeken (foci, röplabda, asztalitenisz, csocsó, póker) mérkozhettek meg. Fodrász, körömfesto, smink és lábszépség versenyeket, illetve divatbemutatót tartottak.

Egy-egy este hangulatos eltöltését biztosították számháborúzással, karaokéval, ismerkedési esttel, diszkóval. Augusztus 4-én este tartott fergeteges eloadást - a többi turnushoz hasonlóan - a szegedi Tálent Tehetségkutató Énekstúdió.

Image

Image - Image
A táborozás szervezésében, lebonyolításban, programjainak kidolgozásában és megvalósításában Gégény Gáborné tanárno táborvezetoként, Erdei Éva, Fleisz Rudolfné, Kecskésné Bujdosó Judit, Ótott Ildikó és Petri Ilona tanárnok felügyelo pedagógusként vett részt.