Jó ütemben halad a Tisza-parti általános iskola rekonstrukciója - 2009. november 6.

Image

Image - Image
Jó ütemben halad Újszeged legrégebbi iskolájának rekonstrukciója. A 113 éves Tisza-parti iskola és az óvoda két ütemben újul meg. Uniós támogatással és az európai regionális alap társfinanszírozásával összesen 458 millió forintból készül a beruházás, melybol 58 millió forint az önkormányzati forrás. A rekonstrukció I. ütemében 2010. júniusára vadonatúj tornacsarnokkal bovül az intézmény. A 12x24 méter alapterületu tornacsarnok 500 fo befogadására lesz alkalmas. A sportolni vágyó gyerekek akadálymentesített, felszerelt tornateremmel gazdagodnak. A létesítményben korszeru öltözoket, vizesblokkokat rendeznek be. A felújítás 2010. áprilisában kezdodo II. ütemében a 2010/11-es tanév kezdetére megújul az iskola 22 tanterme. A helyiségeket racionálisan átszervezik, szaktantermeket alakítanak ki, bovítik a könyvtárat, a rajz- és az informatikatermet. A termeket és mosdókat akadálymentesen, vezetosávokkal lehet majd megközelíteni, az ajtókat szélesítik, és még liftet is beszerelnek.

Az iskolaszomszédságában muködo Tisza-parti óvodát is akadálymentesítik. Ez a felso légúti (asztmás és hörghurutos) betegségben szenvedo gyerekek szakóvodája. Gondozásukat a fejlesztésnek köszönhetoen sportterápiás szoba is segíti. A beruházás részeként korszerusítik az elektromos hálózatot és a futésrendszert, felújítják az épületszerkezetet, valamint az emeleti burkolatokat.Image

Image - Image

Az épület megújulása mellett megújul az oktatás is, ugyanis 172 millió forintos támogatást nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv „Óvodától az érettségiig – a kompetencia alapú oktatás Szegeden” címu projektjének megvalósítására. A program kiemelt célja a pedagógusok módszertani kultúrájának korszerusítése, új tanulásszervezési eljárások bevezetése, az integráló, együtt nevelo környezet kialakítása, a digitális írástudás kialakítása.

Image

Image - Image
A projekt megvalósításában – több más intézménnyel együtt – részt vesz a Tisza-parti Óvoda és a Tisza-parti Általános Iskola is, így ezen intézmények kívül belül megújulhatnak, és az infrastruktúra-fejlesztéssel együtt járhat majd a szakmai elorelépés is.