KRESZ PARK avatás a Makkosházi Általános Iskolában - 2009. szeptember 26.

 

Image

Image - Image
A városban egyedülálló kezdeményezésként jött létre a Makkosházi ÁLtalános Iskolában a KRESZ PARK. A pálya létrehozásában legnagyobb szerepe a Csongrád Megyei Polgáror Szervezetek Szövetségének, Batiz István Úr áldozatos munkájának volt. Az O felajánlásuk alapján - az NGSZ közremuködésével - térítésmentesen kapott az iskola KRESZ-táblákat, kerékpárokat, elektromos kismotorokat, s a kerékpáros közlekedésben elengedhetetlenül szükséges fényvisszavero mellényeket, eszközöket. A pályát a Makkosházi iskola pedagógusai tervezték, felfestését a hódmezovásárhelyi MEDIVIA Kft. két munkatársa precíz, pontos munkával végezte el.

Sok kíváncsi szülot és diákot odavonzó nagyszabású avatóünnepségen részt vett Gyarmati Sándor az Országos Polgáror Szövetség elnökségi tagja, a Békés Megyei Polgáror Szövetség Elnöke, Dr. Szoke Péter önkormányzati képviselo Szeged Megyei Jogú Város képviseletében,Image

Image - Image
Bagi Pál rendor ornagy a Szegedi Rendorkapitányság képviseletében, Skribanek Csaba rendor ornagy a Tarjáni Rendorörs parancsnoka, Magyari Béla Csongrád Megyei Polgáror Szervezetek Szövetségének Elnöke és Guóth Krisztina a MEDIVIA Kft. marketing vezetoje.

A rövid köszönto beszédek után a gyerekek nagy örömmel vették birtokukba a pályát. A kerékpárosok és gyalogosok ügyesen közlekedtek, még a KRESZ-táblákat is figyelembe vették.

Az anyagi támogatást teljes mértékben a Polgárorség és a MEDIVIA Kft. felajánlása és munkája fedezte. Köszönjük nekik.

Image

Image - Image
A pálya használatát, az eszközöket Szeged valamennyi általános iskolája és óvodája számára felajánlotta az iskola. A környékbeli óvodák a jó idoben szívesen éltek is a lehetoséggel. A makkosházi gyerekek számára az iskola versenyeket rendezett, s a testnevelés és a délutáni napközis foglalkozásokon gyakran használják a pályát és az eszközöket.