Balatonkenesei tábor 2009. V. turnus - beszámoló

Image

Image - Image
Már az elso nap délután csobbantunk a Balatonban. Az elso napok kánikuláját kihasználva fo elfoglaltságunk a strandolás volt. Emellett beiktattuk a Soós-hegy megmászását a Tátorján tanösvényen, valamint meglátogattuk és kipróbáltuk a balatonfuzfoi bob pályát. Egész napos kirándulást tettünk Tihanyba, amelyben volt vonatozás, gyalogtúra a Tihanyi-félszigetre, szabadido.

Külön hajóval tértünk vissza Balatonkenesére. Image

Image - Image
Az elegáns DESIRO vonattal utaztunk Székesfehérvárra, ahol a történelmi belvárost néztük az országalmával. Mindenkinek tetszett az országban egyedül itt található virágóra. A kirándulások és túrák mellett a táborban sem tétlenkedtünk.Reggelente zenés tornával ébredeztünk. A bajnokságok csocsó, röplabda, tollaslabda, ping-pong nagy népszeruségnek örvendtek. Sokan készítettek a kézmuves foglalkozások alatt saját ajándékot: karkötot csomóztak, gyöngy és papírvirágokat alkottak. A játékos sportversenyünkön a csapatok lelkesen küzdöttek, a többiek pedig a pálya szélérol bíztatták oket.Image
Image - Image
Nem maradt el a boltozás, bazársori barangolás, nézelodés, vásárlás sem. A táborzáró Ki mit tud?-on több lelkes felléponek tapsoltunk, értékeltük a tábori életet, kiosztottuk a kiérdemelt jutalmakat, okleveleket.

A táborozókra Gyenes Tiborné, Zelenainé Valaczkai Gyöngyi, Juhász Ildikó, Fekete Ágnes és Szombathelyi Kata tanárnok felügyeltek Badar Istvánné táborvezeto vezetésével.