Beszámoló - 2015

Immár tizenkettedik alkalommal, 2015. december 8-án, kedden a Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola Dísztermében tartottuk a „Beszámol az NGSZ – 2015" évzáró rendezvényünket. Az idén is meghívtuk minden olyan szervezet vezetőjét, akikkel az NGSZ-nek közös munkája volt a gazdasági év során.

A rendezvényt Dr. Ruzsity Krisztina az NGSZ igazgatója nyitotta meg és köszöntötte a jelenlévőket, Dr. Solymos László Alpolgármester urat, Dr. Szentgyörgyi Pál Alpolgármester urat, a Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság elnökét Dr. Kozma Józsefet, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerülete munkatársait, Kardos Jánost, a Humán Közszolgáltatási Iroda irodavezető-helyettesét és munkatársait, Papp Gábort, a Közgazdasági Iroda irodavezetőjét, valamint az iroda munkatársait, a Polgármesteri Hivatal Belső ellenőrzési Osztályának munkatársait, a szegedi általános iskolák, középiskolák igazgatóit, a kollégiumok vezetőit az Óvodák Igazgatósága intézményvezetését, az NGSZ-hez rendelt hét művelődési ház igazgatóit, és az NGSZ-hez idén hozzárendelt két intézmény a Szent-Györgyi Albert Agóra, és a Kövér Béla Bábszínház igazgatóit, a Ritek Zrt. vezetőit.

Immár tizenkettedik alkalommal számol be az NGSZ egész éves munkájáról – kezdte Dr. Ruzsity Krisztina NGSZ igazgató – aki intézményvezetőként először tart év értékelést és ismerteti a gazdasági év jellemzőbb számait és történéseit. Szükség van egy átfogó kép adására, ugyanis minden egyes iskola, minden egyes társszervezet csak egy szűk szeletét látja az éves munkának. A saját intézményét mindenki könnyebben elhelyezi a palettán, ha ismertté válnak számára a teljes szegedi oktatási és kulturális rendszer jellemzői. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének döntése alapján 2015. évben az NGSZ két új intézménnyel került állandó munkakapcsolatba a a Szent Györgyi Albert Agórával, és a Kövér Béla Bábszínházzal. Az így megnövekedett feladatok mellett a „beszámoló” számai tükrözik, hogy az NGSZ az új feladatokat sikeresen beépítette a meglévőekhez, azok minőségének csorbítása nélkül.

Több mint százan hallgatták az NGSZ igazgatójának színes grafikonokkal illusztrált beszámolóját. A 2015. évben az NGSZ költségvetése 4,8 milliárd forint volt, mely megegyezik a 2014. évi összeggel. Az igazgató kiemelte, hogy az NGSZ által működtetett telephelyeken a vagyonhasznosításból származó bevétel az előző év azonos időszakához képest 80.685 eFt-ról 82.798 eFt-ra emelkedett.

Az igazgató további pozitív változásra hívta fel a hallgatóság figyelmét: 2015. évben különféle céltámogatásokra kapott összegekből, telephelyi saját bevételből, egyéb önkormányzati támogatásból mint forrásokból 2015. november 30-ig NGSZ bonyolításában 1.462 db épület felújítási, illetve karbantartási munka készült el 529.864 eFt értékben, mely az előző évhez (2014. évben 489 eFt) képest emelkedést mutat.

Az évek óta nagy népszerűségnek örvendő Balatonkenesei Gyermek- és Ifjúsági Tábort, annak színvonalas programjait Szeged Megyei Jogú Város vendégeként 2015. év nyarán is több mint 600 szegedi tanuló élvezhette a, a tanulóknak csak a napi négyszeri étkezésért kell fizetni. 

Ide kattintva megtekintheti a részletes beszámoló anyagát.

Dr. Ruzsity Krisztina megköszönte minden vendégnek az együttműködő munkáját. Valamennyi általános iskolától, gimnáziumoktól, kollégiumoktól, óvodáktól, művelődési házaktól pedig kölcsönös felismerésen alapuló együttműködés folytatását kérte.

Ezt követően Solymos László alpolgármester beszédében megköszönte Dr. Ruzsity Krisztina magas színvonalú munkáját, majd tájékoztatta a publikumot arról, hogy Szeged Városa számára mindig is kiemelten fontos szerepet játszik az ifjúság oktatása, mely egy sikeres város jövőjének egyik alappillére, melynek elengedhetetlen feltétele a jó körülmények biztosítása a diákok számára. Éppen ezért a 2020.-ig megvalósítandó város fejlesztési politikájában kiemelt szerepet kap az oktatási intézmények korszerűsítése Megköszönte az NGSZ dolgozóinak egész éves munkájukat, mellyel évről évre a szűkös anyagi keretek között is megteremtik az alapot az oktatás működéséhez.

Pohárköszöntő keretében Dr. Kozma József emelte ki az oktatás és Szeged Város kiemelten fontos kapcsolatát, majd Békés Karácsonyt, és Boldog Új esztendőt kívánt.