• Default
  • Title
  • Date
  • Random
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2020. III. turnus

Balatonkenesei tábor 2020. III. turnus

Amilyen bizonytalanul tekintettünk az idén a nyár felé, annál nagyobb örömmel fogadtuk, hogy az idén is sikerület megszervezni a szokásos turnusunkat Balatonkenesén, 2020. július 14. és július 23. között. A sok ismerős arc mellett nagy örömünkre, új gyerekek is megjelentek szépszámmal.

A szobák elosztásával és elfoglalásával járó izgalmak után, a gyerekek megismerkedtek a tábor házirendjének és szabályainak fontos pontjaival, betekintést nyertek a szervezett és szabadprogramok tárházába, és természetesen megkezdtük az ismerkedést egymással is.

Az igen szeszélyes időjárás, valamint az elmúlt év eseményei bennünket is némi alkalmazkodásra, változtatásra ösztökéltek. Mindennapjaink része lett az arcmaszk és a fertőtlenítő használata, a fertőtlenítő takarítás, amely az első napon kialakított rendszernek köszönhetően gördülékenyen működött a tábori élet mindennapjaiban. Amikor az idő engedte, nagyokat strandoltunk, és tervezett programjainkat is – némi átszervezéssel - maradéktalanul sikerült lebonyolítanunk.

            Tihanyi kirándulásunk is átszervezésre került. Egy átszállással Aszófőig vonatoztunk, majd turistajeleket követve feljutottunk az Őrtorony-kilátóba ahonnan - kitartásunkért jutalmul - megcsodálhattuk a magaslatról elénk táruló Külső és Belső-tó látványát. A kilátóból utunk a Belső-tó megkerülésével az apátságig vezetett, ahol a túra sikeres teljesítését egy közös fagylaltozás koronázta.

            A táborozás ideje alatt a gyermekek szervezett – többnyire folyamatos, mindennap ismétlődő- sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, 4 próba, stb.), kreatív vetélkedőkön (plakátrajz, homokművész, aszfaltrajz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket. Színes nemezgolyókat készítettünk, valamint több száz méter zsinór, rengeteg gyöngy vált csodás karkötővé, kulcstartóvá, és sok-sok fehér kő kapott színes mintázatot, hogy emléktárgyként megpihenhessen egy-egy gyerek polcán, asztalán, fiókjában.

Idén sem maradhatott el a balatonfűzfői bobozás, amely időpontjának remek megválasztásával lehetővé vált, hogy egy jó darabig csak a mi csapatunk tagjai tartózkodjanak a pálya területén.

A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz szalonnasütéssel, kolbász és hagymapirítással, finom zöldségekkel körítve.

            Az utolsó napon a táborzáró értékelés, eredményhirdetés részeként oklevelekkel, díjakkal, ajándékokkal értékeltük a gyerekek teljesítményeit; emléklapokat osztottunk, amelyeket a gyerekek nagy örömmel írattak alá társaikkal, barátaikkal, tanáraikkal.

Utolsó programként zenés-táncos mulatozást rendeztünk, a táborozás alatt készített képek vetítésével fűszerezve. Jó hangulatban, nagyokat kacagva, néha elérzékenyülve nézték végig az együtt szerzett élmények megörökített pillanatait.

A hazautazás napja a hosszas búcsúzkodások napja volt, sok-sok cím, telefonszám stb. került átadásra. És persze az elmaradhatatlan ígéret: „Jövőre veletek ugyanitt!!!”

Felügyelő pedagógusok: Csávás Zsuzsanna, Fődi Zita, Peszeki Viktória, Dorka Péter, Varga Viktor

Turnusvezető: Tőke Anita