• Default
  • Title
  • Date
  • Random
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2020. II. turnus

Balatonkenesei tábor 2020. II. turnus

Amilyen bizonytalanul tekintettünk az idén a nyár felé, annál nagyobb örömmel fogadtuk, hogy az idén is sikerület megszervezni a szokásos turnusunkat Balatonkenesén, 2020. július 5. és július 14. között. A sok ismerős arc mellett nagy örömünkre, új gyerekek is megjelentek szépszámmal.

A szobák elosztásával és elfoglalásával járó izgalmak után, megismerkedtünk a tábor házirendjének és szabályainak fontos pontjaival és természetesen megkezdtük az ismerkedést egymással is.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, nem akadályozta, nehezítette terveink megvalósítását, bár az elmúlt év eseményei bennünket is némi alkalmazkodásra, változtatásra ösztökéltek. Mindennapjaink része lett az arcmaszk és a fertőtlenítő, de az első nap kialakított rendszer gördülékenyen működött a tábori élet mindennapjaiban. Nagyokat tudtunk strandolni, sok örömet, élményt hozott programjaink, versenyeink lebonyolítása.

Ismét ringatózhattunk a Balaton hullámain, bár most Balatonalmádiig vonatoztunk, hogy a menetrendszerű hajóra szállva eljussunk Tihanyig. Így az idén a megszokottnál kevesebb idő állt rendelkezésünkre a túrázáshoz, de így sem maradhattak el azok a percek, amikor kitartásunkért jutalmul megcsodálhattuk a magaslatról elénk táruló balatoni tájat. A számos érdeklődő szempár által látottakat, sok szóbeli információ egészítette ki, gazdagította. A túra sikeres teljesítését egy közös fagylaltozás koronázta.

A táborozás ideje alatt a gyermekek szervezett – többnyire folyamatos, mindennap ismétlődő- sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, 4 próba, stb.), kreatív vetélkedőkön (plakátrajz, homokművész, aszfaltrajz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket. Több száz méter zsinór, rengeteg gyöngy vált csodás karkötővé, kulcstartóvá, és sok-sok fehér kő kapott színes mintázatot, hogy emléktárgyként megpihenhessen egy-egy gyerek polcán, asztalán, fiókjában.

Idén sem maradhatott el a balatonfűzfői bobozás, amely időpontjának remek megválasztásával lehetővé vált, hogy egy jó darabig csak a mi csapatunk tagjai tartózkodjanak a pálya területén.

A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz szalonnasütéssel, kolbász és hagymapirítással.

Az utolsó napon a táborzáró értékelés, eredményhirdetés részeként a turnusvezető oklevelekkel, díjakkal, ajándékokkal értékelte a gyerekek teljesítményeit.

Utolsó programként zenés-táncos mulatozást rendeztünk, a táborozás alatt készített képek vetítésével fűszerezve. Jó hangulatban, nagyokat kacagva, néha elérzékenyülve nézték végig az együtt szerzett élmények megörökített pillanatait.

A hazautazás napja a hosszas búcsúzkodások napja volt, sok-sok cím, telefonszám stb. került átadásra. És persze az elmaradhatatlan ígéret: „Jövőre veletek ugyanitt!!!”

Felügyelő pedagógusok: Csanádi Ildikó, Tőke Anita, Bánfi Péter, Molnár Zsolt, Szaszkó István

Turnusvezető: Dorka Péter