• Default
  • Title
  • Date
  • Random
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2019. V. turnus - beszámoló

Balatonkenesei tábor 2019. V. turnus

 

A Balatonkenesei tábor ötödik turnusa 2019. július 30-án indult a TESCO parkolójából.

Dél körül már a táborban voltunk. A gyerekekre bíztuk a szobákba rendeződést, így hamar belakták a szálláshelyet. Rögtön megtartottuk a tábornyitót, a baleset és tűzvédelmi oktatást, majd ismertettük a házirendet. Szeged összes iskolájából jöttek ebbe a turnusba, így rögtön az első este összebarátkozhattak a közös ismerkedési esten.

Mivel az idő remek volt lemehettünk a strandra is. A táborozás ideje alatt a nagy kiránduláson kívül minden nap lelátogattunk a strandra. Örömünkre megnyitották a felújított befüvesített kis strandot is. Egyik este naplementés fürdőzést is tartottunk. Nagy sikere volt a vízi váltónak, a vízi ügyességi versenynek, az iszapszobrászatnak és a homokvárépítésnek. Reggelente zenés torna vagy futás között lehetett választani. Napi rendszerességgel zajlottak a sportversenyek, bajnokságok. (sakk, asztalitenisz, röplabda, foci, csocsó, sakk, póker) A legnagyobb vidámságot a vízbombás röplabda váltotta ki. . A lányok hajfonat és sminkbemutatót tartottak. A versenyek eredményeit folyamatosan hirdettük, és jutalmaztuk a győzteseket és a résztvevőket. Felköszöntöttük a születés és névnapos táborlakókat is.

Egész napos kirándulást Székesfehérvárra tettünk. A Bory várhoz az utat oda-vissza kisvonattal tettük meg.

Nem maradhatott el a Balatoni Bob látogatása sem. Voltak, akik még soha nem próbálták ki. Megismertük Akarattyát, és felfedeztük a helyi Tájházat is

Rendszeres program volt az ajándékkészítés, a kézműves foglalkozás is. Minden reggel kvíz kérdésekkel frissültek fel a fiatalok.

Ajándéknak saját készítésű kulcstartót, faliképet, festett terítőt, hajpántot, karkötőt, radírhajót, hűtő mágnest, levendulás illatpárnát vihettek haza a gyerekek.

Egyik este zseblámpával kellett pontokkal ellátott, eldugott papírhajókra vadászni.

Volt Balaton vetélkedő, ügyességi verseny, akadályverseny a csoportok között. A gálaesten a táborozók ki mit tud produkcióikkal szerepeltek.

A szalonnasütéssel összekötött tábortűz mellett jó hangulatú zenés est alakult ki.

A táborzárón a versenyek helyezettjei okleveleket és ajándékot kaptak.

A szponzorok ajándékait tombolahúzással osztottuk ki. Minden táborlakó emléklapot és édességet is kapott. Az utolsó estét a tábor eseményeit felidéző fotókból összeállított zenés vetítés zárta. A tábori napok gyorsan teltek, a gyerekek is szomorúan búcsúzkodtak új barátaiktól.

Köszönet a turnust segítő pedagógus csapatnak. Ők: Áchim Mónika, Baranyiné Mészáros Edit, Istókné Oláh Ágnes, Varró Anna, Drágity Dusán

Táborvezető: Tarjánné Kádár Piroska

 

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.