• Default
  • Title
  • Date
  • Random
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2019. III. turnus - beszámoló

Balatonkenesei tábor 2019. III. turnus

Balatonkenesei tábor 3. turnusa 2019. július 12-21-ig tartott.

Kíváncsian vártuk a találkozást a visszatérő és az újonnan érkező gyerekekkel. A tábor elfoglalása után bemutatkoztunk, beszélgettünk, megismerkedtünk egymással. A kissé szeszélyes időjárás sem akadályozta a jó kedvet, vidámságot, és az előre tervezett programjaink megvalósítását. Amikor tehettük, strandoltunk, sok örömet, élményt hozott programjaink, versenyeink lebonyolítása. 

Minden táborlakó teljesítette a balatonkenesei kis túránkat, a Soós-hegyi kilátóba; amely során megismerték a tatárlikak legendáját, valamint a háborús hősök emlékhelyét.
A balatoni közlekedés lehetőségei közül a hajózás nyújtja a legtöbb élményt és látnivalót, ezért így jutottunk el Keneséről a Tihanyi-félszigetre. Túránkat a hajóállomásról kezdtük, melynek első nevezetessége a barátlakások voltak, ahol megismerték a gyerekek I. András király és Anasztázia királyné történetét. Utunkat a turistaúton folytatva haladtunk a Kis-erdő tetőig. Ott rálátásunk nyílt a Külső- és a Belső tóra. Itt láthattuk meg a következő állomáshelyünket, az Őrtorony-kilátót. A kilátótól elindulva célunk a Tihanyi Bencés Apátság volt. Ide a Belső tó mellett haladva a szürke szarvasmarha állományt is látva érkeztünk meg. A számos érdeklődő szempár által látottakat, sok szóbeli információ egészítette ki, gazdagította. A túra sikeres teljesítését egy közös fagylaltozás koronázta. A Balatonkenesére visszavezető utat is hajóval tettük meg a gyermekek legnagyobb örömére.
A táborozás ideje alatt a táborozók szervezett – többnyire folyamatos, mindennap ismétlődő- sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, 4 próba, stb.), kreatív vetélkedőkön (activity, plakátrajz, aszfaltrajz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket, ügyességüket, rátermettségüket. Idén új programlehetőségként Xbox Just Dance és Adventures bajnokságot is hirdettünk, melyek nagy népszerűségnek örvendtek. A versengések és a strandolás mellett a paracord karkötők készítése bizonyult a legkedveltebb elfoglaltságnak.

Természetesen ismét száguldoztunk a balatonfűzfői bob-pálya lejtőin. Sokaknak ez volt az első alkalom a bobozásra, de a kezdeti bizonytalanság illetve szorongás hamar szertefoszlott. A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz szalonnasütéssel, kolbász és hagymapirítással, paprikával, paradicsommal.

Az utolsó napon a táborzáró értékelés, részeként a gyerekek, emléklapot kaptak az együtt töltött tíz nap emlékére. Ezekre aztán óriási lelkesedéssel gyűjtötték egymás aláírásait.
Utolsó programként zenés-táncos mulatozást rendeztünk, a táborozás alatt készített képek vetítésével fűszerezve. Jó hangulatban, nagyokat kacagva, néha elérzékenyülve nézték végig az együtt szerzett élmények megörökített pillanatait.

A hazautazás napja a hosszas búcsúzkodások napja volt, sok-sok cím, telefonszám stb. került átadásra. És persze az elmaradhatatlan ígéret: „Jövőre veletek ugyanitt!”

Felügyelő pedagógusok: Tőke Anita Szivák Zoltán Bánfi Péter, Varga Viktor, Erdész Ákos
Turnusvezető: Dorka Pétera

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.