• Default
  • Title
  • Date
  • Random
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2019. II. turnus - beszámoló

Balatonkenesei tábor 2019. II. turnus


Az idei táborozás 2. turnusa 2019. július 3. és július 12. között zajlott. Néhány ismerős arc mellett nagy örömünkre sok új jókedvű, lelkes gyerkőccel ismerkedhettünk meg.

A szobák elosztásával és elfoglalásával járó izgalmak után, megismerkedtünk a tábor házirendjének és szabályainak fontos pontjaival és természetesen megkezdtük az ismerkedést egymással is.
A kissé szeszélyes időjárás sem akadályozta a jó kedvet, vidámságot, és az előre tervezett programjaink megvalósítását. Amikor tehettük, strandoltunk, sok örömet, élményt hozott programjaink, versenyeink lebonyolítása.

Minden táborlakó teljesítette a balatonkenesei kis túránkat, a Soós-hegyi kilátóba; amely során megismerték a tatárlikak legendáját, valamint a háborús hősök emlékhelyét.
A balatoni közlekedés lehetőségei közül a hajózás nyújtja a legtöbb élményt és látnivalót, ezért így jutottunk el Keneséről a Tihanyi-félszigetre. Túránkat a hajóállomásról kezdtük, melynek első nevezetessége a barátlakások voltak, ahol megismerték a gyerekek I. András király és Anasztázia királyné történetét. Utunkat a turistaúton folytatva haladtunk a Kis-erdő tetőig. Ott rálátásunk nyílt a Külső- és a Belső tóra. Itt láthattuk meg a következő állomáshelyünket, az Őrtorony-kilátót. A kilátótól elindulva célunk a Tihanyi Bencés Apátság volt. Ide a Belső tó mellett haladva a szürke szarvasmarha állományt is látva érkeztünk meg. A számos érdeklődő szempár által látottakat, sok szóbeli információ egészítette ki, gazdagította. A túra sikeres teljesítését egy közös fagylaltozás koronázta. A Balatonkenesére visszavezető utat is hajóval tettük meg a gyermekek legnagyobb örömére.

A táborozás ideje alatt a táborozók szervezett – többnyire folyamatos, mindennap ismétlődő- sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, 4 próba, stb.), kreatív vetélkedőkön (activity, plakátrajz, aszfaltrajz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket, ügyességüket, rátermettségüket. Idén új programlehetőségként Xbox Just Dance és Adventures bajnokságot is hirdettünk, melyek nagy népszerűségnek örvendtek. A versengések és a strandolás mellett a paracord karkötők készítése bizonyult a legkedveltebb elfoglaltságnak.

Természetesen ismét száguldoztunk a balatonfűzfői bob-pálya lejtőin. Sokaknak ez volt az első alkalom a bobozásra, de a kezdeti bizonytalanság illetve szorongás hamar szertefoszlott. A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz szalonnasütéssel, kolbász és hagymapirítással, paprikával, paradicsommal.

Az utolsó napon a táborzáró értékelés, részeként a gyerekek, emléklapot kaptak az együtt töltött tíz nap emlékére. Ezekre aztán óriási lelkesedéssel gyűjtötték egymás aláírásait.
Utolsó programként zenés-táncos mulatozást rendeztünk, a táborozás alatt készített képek vetítésével fűszerezve. Jó hangulatban, nagyokat kacagva, néha elérzékenyülve nézték végig az együtt szerzett élmények megörökített pillanatait.

A hazautazás napja a hosszas búcsúzkodások napja volt, sok-sok cím, telefonszám stb. került átadásra. És persze az elmaradhatatlan ígéret: „Jövőre veletek ugyanitt!”

Felügyelő pedagógusok: Lukácsné Csávás Zsuzsanna, Tőke Anita, Bánfi Péter, Varga Viktor, Molnár Zsolt
Turnusvezető: Dorka Péter

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.