• Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége idén már hatodik alkalommal elvállalta egy Várépítő pályázaton tetőcserepet nyert gyermekintézmény tetőjének cserepezését társadalmi munkában. A kétszeresen is szerencsés nyertes idén a szegedi
  Read More
 • 2018. augusztus 08-án 7:30-kor a Tesco parkolójában 98 gyermek és szüleik nagy izgalommal várták az indulást a balatonkenesei táborba. Sok ismerős arcot láttam, akik már több éve táboroznak velünk, de
  Read More
 • A Build-Communication Kft. által meghirdetett pályázat keretében országosan összesen nettó 15.000 eFt értékben lehetett pályázni gyermekintézmények felújításához kapcsolódóan különböző építőanyagokra (különböző tetőcserepek, hőszigetelő anyagok, ragasztók stb.), melyeket különböző cégek ajánlottak
  Read More
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2018. III. turnus - beszámoló

Balatonkenesei tábor 3. turnusa 2018. július 12-21-ig tartott. Kíváncsian vártuk a találkozást a visszatérő és az újonnan érkező gyerekekkel.

A tábor elfoglalása után bemutatkoztunk, beszélgettünk, megismerkedtünk egymással. Az időjárás kegyes volt hozzánk, nem akadályozta, nehezítette terveink megvalósítását. Nagyokat tudtunk strandolni, sok örömet, élményt hozott programjaink, versenyeink, valamint a strandra telepített vízivilágban és a kondiparkban szervezett ügyességi feladatok lebonyolítása. Ismét túráztunk a Tihanyi-félszigeten, ahová vízibusszal jutottunk el. Ott a kijelölt túraútvonalon haladva érintettük a Kis erdő tetőt, megcsodálhattuk a Külső-tó szépségét. A Belső-tóhoz érve megpihentünk. Ezután felsétáltunk az apátságig, a túránk teljesítését jutalom fagylaltozás követte. A visszautat is vízibusszal tettük meg Balatonkeneséig.

A táborozás ideje alatt a gyermekek szervezett – többnyire folyamatos, mindennap ismétlődő- sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, sor- és váltóverseny, stb.), kreatív vetélkedőkön (plakátrajz, homokművész, aszfaltrajz, Balaton kvíz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket. Voltak tanár-diák bajnokságok, és akiknek kedvük volt, több alkalommal kocoghattak egy-egy pedagógussal. A száguldozás sem maradhatott ki, amit a balatonfűzfői bob-pálya lejtőin ismerhettek meg a gyermekek, ötvözve a sherpa kalandparkkal, hintókázással. A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz szalonnasütéssel, és a derűs hangulatú „Ki mit tud".

Az utolsó napon a táborzáró értékelés, eredményhirdetés részeként a turnusvezető oklevelekkel, díjakkal, ajándékokkal értékelte a gyerekek teljesítményeit, majd minden táborozó emléklapot is kapott az együtt töltött tíz nap emlékére. Ezekre aztán óriási lelkesedéssel gyűjtötték egymás aláírásait.

Utolsó programként zenés-táncos mulatozást rendeztünk, a táborozás alatt készített képek vetítésével fűszerezve. Jó hangulatban, nagyokat kacagva, néha elérzékenyülve nézték végig az együtt szerzett élmények megörökített pillanatait.

A hazautazás napja a hosszas búcsúzkodások napja volt, sok-sok cím, telefonszám stb. került átadásra. És persze az elmaradhatatlan ígéret: „Jövőre veletek ugyanitt!!!"

Felügyelő pedagógusok: Lukácsné Csávás Zsuzsanna, Tőke Anita, Bánfi Péter, Szivák Zoltán, Varga Viktor. Turnusvezető: Dorka Péter

 

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg!