• Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • Az Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége idén már hatodik alkalommal elvállalta egy Várépítő pályázaton tetőcserepet nyert gyermekintézmény tetőjének cserepezését társadalmi munkában. A kétszeresen is szerencsés nyertes idén a szegedi
  Read More
 • 2018. augusztus 08-án 7:30-kor a Tesco parkolójában 98 gyermek és szüleik nagy izgalommal várták az indulást a balatonkenesei táborba. Sok ismerős arcot láttam, akik már több éve táboroznak velünk, de
  Read More
 • A Build-Communication Kft. által meghirdetett pályázat keretében országosan összesen nettó 15.000 eFt értékben lehetett pályázni gyermekintézmények felújításához kapcsolódóan különböző építőanyagokra (különböző tetőcserepek, hőszigetelő anyagok, ragasztók stb.), melyeket különböző cégek ajánlottak
  Read More
Még 3 hír... SHIFT az összeshez Összes hír betöltése

Home

Balatonkenesei tábor 2018. II. turnus - beszámoló

Elérkezett a várva várt nap! Megszokott helyszínünkön a rókusi Tesco parkolójában találkoztak a táborlakók és pedagógusaik, hogy 8 órakor együtt indulhassunk Balatonkenese felé.

Az idei szeszélyes időjárás ellenére is sikerült minden eltervezett programunkat megvalósítani. Strandoltunk, kirándultunk, játszottunk versengtünk. A balatonkenesei strandra telepített vízivilágban és kondiparkban, pedagógusaikkal együtt ügyességi feladatokat teljesíthettek a gyerekek. Ezen kívül minden nap, ismétlődő sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, stb.), kreatív vetélkedőkön (plakátrajz, homokművész, aszfaltrajz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket, ügyességüket, kitartásukat. Akiknek a mozgásból még mindig nem volt elég, elmehettek közös, tanár-diák kocogásra is.

Hűvösebb napokon karkötőket fonhattak, csomózhattak, makramézhattak, táskabojtokat, dekupázs technikával díszített kavicsokat készíthettek az ügyes gyermekkezek.

A gazdag tábori programokon túl a gyermekek egy rövidebb sétát tehettek a kenesei Soós- hegyre, ahol a Tatárlikak után a kilátóból megtekinthették a Balaton szépségét.

Táborozóink ismét egy egész napos, kiránduláson, túrán is részt vehettek. A Tihanyi-félszigetre a Kelén nevű hajóval utaztunk, ott a kijelölt túraútvonalon haladva érintettük a Kis erdő tetőt, megcsodálhattuk a Külső-tó szépségét. A Belső-tóhoz érve megpihentünk. Ezután felsétáltunk az apátságig, a túránk teljesítését jutalom fagylaltozás követte. A visszautat is a Kelén nevű hajóval tettük meg Balatonkeneséig.

A száguldozás sem maradhatott ki, amit a balatonfűzfői bob-pálya lejtőin valósítottunk meg, ötvözve a sherpa kalandparkkal és hintókázással.

A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz. Természetesen a szalonnasütés csábító illata és íze minden gyermeket vonzott.

A táborozás végén tartottuk a táborzáró értékelésünket, eredményhirdetést. A turnusvezető kiosztotta az okleveleket, emléklapokat, díjakat, ajándékokat. Az emléklapok dedikálása biztosította a gyerekeknek, hogy egy életre szóló barátság, kapcsolatot maradjon fent közöttük.

Zárásként zenés-táncos mulatozás következett, jó hangulatban, sok nevetéssel.

Mindezért sokat dolgoztak, nélkülük nem jöhetett volna létre: Katona Réka, Csanádi Ildikó, Molnár Zsolt, Varga Viktor, Tőke Anita, Dorka Péter

 

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg!